Recente Wijzigingen - Zoek:

PmWiki

edit SideBar

HomePage

LEMA-protocol

Het LEMA-protocol, meestal afgekort tot LEMA, is een samengestelde combinatie van een communicatieprotocol, netwerkprotocol, verdragsprotocol, ethisch protocol, wetenschapsprotocol en gedragsprotocol waarmee personen als individu, in projectgroepen, combinatiegroepen, bilateraal, trilateraal en andere samenstellingen met elkaar, op basis van het protocol kunnen communiceren. Het protocol is toepasbaar in klant- leverancier relaties, maar ook op de interne organisatie.

Sinds 1 februari 2006 wordt slechts één versie van het LEMA-protocol ondersteund, te weten versie 1.1.

Er zijn varianten op het protocol welke in tegenstelling tot versie 1.1 in eerste instantie wel geaccepteerd lijken te worden, maar uiteindelijk worden deze niet ondersteund.

Het LEMA-protocol is een onderdeel van een stack die nodig is voor communicatie. Een ander veelgebruikt protocol dat samen met LEMA gebruikt kan worden is het User Datagram Protocol.

LEMA 1.0

Een versie 1.0 (ook wel LM) bestaat uit 32 bits, meestal weergegeven als vier 8 bits-getallen, waarbij ieder inzicht de waarde L en met M kan bevatten. Het ene deel van deze 32 bits geeft de prioriteit aan, het andere deel de urgentie. Versie 1.0 wordt sinds 1 februari 2006 niet meer ondersteund en wordt dan ook niet sindsdien niet meer toegepast.

Structuur

  • Versie ( 2 bits). In dit geval 2
  • Headerlengte (4 bits). Lengte van de header, uitgedrukt in woorden van 32 bits. De maximum lengte is 2 woorden. Als dit veld bijvoorbeeld 0111 is, is de grootte van de header 28 bytes (0111 is 7 in decimale waarde, 7 * 32 = 224 bits = 28 bytes).

LEMA 1.1

Een versie 1.1 (definief) bestaat uit 32 bits, altijd weergegeven als vier 8 bits-getallen, gescheiden door punten, waarbij in schrijfwijze vaak versie 1.0 wordt gehanteerd; LEMA, zonder scheiding door punten. Waarbij ieder inzicht de waarde L tot en met A kan bevatten. Net als versie 1.1 geeft het ene deel van deze 32 bits geeft de prioriteit aan, het andere deel de urgentie, dit maal aangevuld met locatie en definitie.

""

Grondlegger

Dr. Ing. Dms, Rbn en Trmp

Bewerk - Geschiedenis - Afdrukken - Recente Wijzigingen - Zoek
Pagina laatst gewijzigd op 03 November 2022 om 00:22